субота, 18. децембар 2010.

АНАЛИЗА ЈЕСЕЊЕ ПОЛУСЕЗОНЕ 2010. ГОДИНЕ

У јесењој полусезони играчи рођени 1992. и 1993. године наступали су за омладинску екипу ФК „Омладинац“ из Степановићева. Разлог за то лежи у чињеници да на територији града Новог Сада нема, нити је у плану да се организује омладинска лига, па клубови са излазним генерацијама из кадетске селекције имају проблем где да усмере децу. На нашу срећу децу нисмо усмерили ка улици, већ се појавила комбинација и могућност да кроз наступање за други клуб деца остану бар још две године у фудбалу.
У договору са председником ФК „Омладинац“ за тај клуб је регистровано 15 играча, који ће на крају сезоне моћи или да остану или да се врате у ФК „Црвена звезда“, нормално уколико се за то укаже потреба.  ФК „Омладинац“ се такмичи у подручној лиги и обавезан је да има омладинску екипу која ће играти предигре сениорима. За разлику од нас они су имали проблем са бројем играча који имају право наступа за омладинце. Због тога је нађен обострани интерес за удруживање.
Омогућивши деци такмичење у доста квалитетној лиги са 16 клубова остварио сам први и основни циљ. Нажалост, тај договор се десио 5 дана пре почетка сезоне, кад сам већ био спреман да распустим селекцију и да свима поделимо исписнице, и стога нисмо имали довољно времена да се позабавимо припремом за првенство. Тренинзи су спровођени у сталној неизвесности, без сазнања шта ће бити око такмичења.

Нема коментара:

Постави коментар